Снимка: БулфотоЗапочва третият етап на акция Зима. Кампания Безопасно шофиране през

...
Снимка: БулфотоЗапочва третият етап на акция Зима. Кампания Безопасно шофиране през
Коментари Харесай

От днес започва третият етап на акция Зима

Снимка: Булфото

Започва третият стадий на акция " Зима ". Кампания " Безопасно шофиране през зимата " е ориентирана към водачите на моторни транспортни средства, техническата редовност на колите и държанието на водачите по отношение на пешеходците. Кампанията обгръща времето от 21 ноември до 30 ноември 2019 година, написа pleven.utre.bg.

Дейността ще бъде ориентирана към надзор над техническата редовност на колите и на осветителните им системи, над държанието на пасажерите, както и на водачите на ППС, в това число и по отношение на пешеходците. Специализирани полицейски интервенции ще се осъществят на подобаващи места край пътя, като се сътвори организация на място да се правят инспекции с уреди за инспекция на фаровете. Особено внимание ще се обръща на МПС, които се движат в нарушаване на наредбите на член 70, алинея 3 и на член 74, алинея 1 и алинея 2 от ЗДвП (Чл. 70, алинея 3 – През деня моторните транспортни средства се движат с включени светлини за придвижване денем или с къси светлини; член 74, алинея 1 – Допълнителни светлини за мъгла може да се употребяват единствено при доста понижена видимост заради мъгла, снеговалеж, дъжд или други сходни условия. Тези светлини не може да се употребяват самостоятелно; член 74, алинея 2 – Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се употребява единствено когато видимостта е понижена под 50 метра).

Служителите от Пътна полиция приканват водачите към безвредно шофиране при зимни условия. Важно е да се употребяват гуми, предопределени за зимни условия, или на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм през интервала от 15 ноември до 1 март според ЗДвП. Триколесните и четириколесните МПС да са оборудвани със наложителните аптечка, предпазен триъгълник, пожарогасител и светлооотразителна жилетка, както и с други средства за безвредно пътешестване през зимата като: вериги за сняг, одеяло, зареждане с антифриз, подмяна на течността за измиване на стъклата с незамръзващ препарат, редовност на отоплителната система; обзор на светлинните източници и светлоотразителната сигнализация на транспортното средство; прибавяне на светлоотразителни детайли към облеклото на пешеходците; потребление на пешеходните подлези, надлези и пешеходни пътеки за безвредно секване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР